Verste uvær i Romania på 66 år. 20 fylker har katastrofekode. Nytt snøvær og storm de neste dagene!

Romania opplever det verste snøværet på 66 år. 20 områder har nå rød kode på det internasjonale værverselet, og det skal snø mer. Vinden er også økende.
- Situasjonen er nå så kaotisk at vi har valgt å utsette vår neste trailer som skulle vært lastet onsdag. Vi er rett og slett ikke lovet trygghet for den, sier Grenlandsaksjonens leder Geir Arild Tønnessen. - Selv om innholdet på den forsendelsen hadde vært veldig viktig akkurat nå, må vår egen sikkerhet gå først . Butikkene er tomme for varer, og folk er isolert. Hovedveiene er stengt, og vil være det i dager fremover.
Hele tiden vises det ekstrasendinger på TV. Folk blir bedt om å ta vare på seg selv.

 - Her er det fullstendig kaos, sier Mariana Iftime i Onesti i Romania. Som Grenlandsaksjonens ansvarlige i Romania er hun meget klar over at hun ikke kan love sikkerhet ved en transport nå. Hovedveiene er stengt, man klarere ikke  å brøyte dem, og det er meldt mer uvær. De neste to døgnene skal det snø uavbrutt, og det kommer i tillegg til opptil 3 (tre!) meter snø mange steder til nå.

SE RUMENSK TV HER
- Vi er klare med trailer så snart vei-forholdene bedres, lover Hilde Sletten i Grenlandsaksjonen.

- Nå ber vi folk komme med mer klær og penger til oss. Vi trenger hver krone til å sette inn nødvendig innsats sier hun.

Bruk kontonummer 6250.05.01516