1447434425985.

Storauksjon for Grenlandsaksjonen!

Lørdag 14. november fra kl. 10.00 - 14.00 og søndag 15. november fra 12.00 - 16.00 er det storsalg i Skien. Da skal inventaret fra Blickfeldtgården selges, og inntektene går til Grenlandsaksjonen. Auksjonen foregår i samme lokaler som Grenlandsaksjonen på Mæla - Mælagata 58.

Telemarksavisa 10.11.2015:

Auksjon for en god sak
 
TA: Anne Lill Wenneck Aas, anne-lill.aas@ta.no, 957 30 144

– For tiden går enorme summer med til å hjelpe flyktninger, og det er vel og bra. Men det er viktig at også de lokale organisasjonene får sitt bidrag og ikke blir glemt, mener Rune Frønes. Han så muligheten til å kunne hjelpe da han fikk tilbud om å kjøpe inventaret i Blichfeldtgården på Mæla i Skien. Nå står han der, blant persiske tepper, mahognibord, pent brukte ørelappstoler, et gustaviansk skap, en lysekrone, krystallkarafell og stoler i rokokkostil.

– Da jeg ble gjort oppmerksom på at inventaret var til salgs, kom konklusjonen raskt: dette kjøper jeg – i den hensikt å vise fram noe av det ypperste av inventar fra en meget vakker enebolig i Skien. Det er rett og slett en sjelden begivenhet.

Lysekrone

Overskuddet av lørdagens og søndagens auksjon i lokalene til tidligere Forenede Grossister i Mælagata, skal gå til Grenlandsaksjonen. Organisasjonen hjelper fattige og hjemløse barn, handikappede, og eldre mennesker og fattige familier i Romania. De har også sendt hjelpesendinger til Estland, Kroatia, Bulgaria og republikken Moldova. Årlig sender de rundt 10 trailere med familiepakker, sykehusutstyr, tekniske hjelpemidler og rullestoler til Romania. Grenlandsaksjonen har også bygget et nytt barnehjem i Pascani, og totalrenovert tre barnehjem andre steder.

– Grenlandsaksjonen er et flott tiltak, og organisasjonen kan vise til langsiktighet, sier Frønes. Det blir selveste Skrot-Tor som skal være auksjonarius på Mæla lørdag. En eldre lysekrone er blant gjenstandene Frønes kan friste med. 25 000 kroner er utropsprisen.

Hvor mye Frønes har gitt for inventaret, vil han ikke røpe.

– Men det dreier seg om en betydelig sum, sier han.

Da tunge og massive møbler skulle flyttes, måtte det muskelmasse til. Rune Frønes er takknemlig for all hjelp han har fått til å drive veldedighet.

Vennehjelp

Venner, familie og kjente har stilt opp for å få alle møblene, som stort sett er kjøpt utenlands, til Grenlandsaksjonens lokaler. Ifølge Frønes er Blichfeldtgården sannsynligvis den eldste falkumgården, og navnet dukket opp allerede på 1700-tallet. Gjenstandene Rune Frønes har kjøpt er først og fremst fra den perioden da gården var i familie Strømmes eie. Noe av inventaret stammer fra perioden før Strømme eide gården.

Frønes understreker at det ikke er inventar fra nåværende eier som skal selges.

Håper på 100 000

– Inventaret står i stil med selve bygningen. I boet er det også mange ulike glass av ypperste kvalitet, som jeg gjerne vil tilby bedrifter uten at de trenger å være til stede, sier Frønes.

Bak ham henger bilder. To av maleriene er signert den populære telemarkskunstneren Reidar Kolbrek.

Rune Frønes håper å kunne bidra med mellom 50 000 og 100 000 kroner til Grenlandsaksjonen.

– Det er et hårete mål, men jeg håper å få nærmere 100 000 kroner i overskudd.
 


 
SALGET FOREGÅR PÅ DENNE MÅTEN:

Dette blir ingen auksjon "med hammer"
Det blir gjennom hele helgen mulighet til å by på alle varene. Den som har høyeste bud til slutt får tilslaget.

Det vil alltid bli opplyst hva som er høyeste bud på varene.