2dsc_6369

Lacramioara (37) fikk ny pakke etter 22 år!

Lacramioara Tasala (37) sto i kø og fikk pakke til familien sin fra Grenlandsaksjonen i 1992. Hun var da 15 år gammel. 22 år senere sto hun i kø igjen – denne gangen sammen med sin egen datter. Familien sliter fortsatt, og fikk en ny pakke av oss nå i september. -Jeg håper dere selv forstår hvilken gave det er å få en familiepakke, sier hun til Grenlandsaksjonen.

De viser oss også to glass. De lå i pakka i 1992, og er fortsatt gode glass å ha skapet på kjøkkenet deres. De minner oss hver dag på pakken vi fikk av dere da. – Vi tar godt vare på det vi får, forsikrer hun.

2dsc_6369
BILDETEKST: Lacramioara Tasala (37) (i midten) sammen med sin datter. Glessene minner oss hver dag på pakken vi fikk i 1992, sier hun.

Familien Tasala bor i landsbyen Boistea Caiuti rett utenfor Onesti. Grenlandsaksjonen besøkte denne landsbyen første gang i 1992. Nå 22 år senere var det tid for ny pakkeutdeling der. Og det ble på nytt en ubeskrivelig opplevelse for Grenlandsaksjonen – og for innbyggerne.

Rolig og forventningsfulle kommer familier med «lappen» sin. En bekreftelse på at kommunen og Grenlandsaksjonen vil gi dem en familiepakke. «Møt opp «på angitt sted» til «angitt tid». Da skal dere få en gave» står det på lappen. Kommunen har delt ut lapper noen dager før vi kjørte inn med traileren. På forhånd er utdelingen planlagt ned til detalj. Slik vi alltid gjør. Hver familie har fått lapp, hver familie får lik ting, opg hver familie blir behandlet helt likt. -Det er rettferdighet, og vi elsker den måten dere gjør dette på, sier Tasala.

 2dsc_6172 3dsc_6190
Pakker og utstyr hentes av familiene

Både politi og ordfører og prest er alltid tilstede når vi skal dele ut i en by eller landsby. Alle skal vite hva som foregår. Og alle får. På forhånd vet vi nøyaktig hvor mange familier som bor i landsbyen, og vi har nok til alle.

43dscf0777
Politi alltid på plass

Og behovet er stort! Så enormt stort. Folk har ofte ikke mer enn det de står og går i. Og en familiepakke med klær og kanskje noen andre godsker er til direkte hjelp. Storfamilien kan få et lysglimt i hverdagen

- Hele landsbyen vår har sett frem til å se dere fra Grenlandsaksjonen igjen, sier flere innbyggere. Dere kom med så fine ting, og vi er så glade atg det er noen som tenker på oss. Det er ikke enkelt i Romania i dag, men vi skal klare det sier en eldre mann. Han har et lite krypinn, men er glad for det han har. Jeg frykter vinteren, forteller han, men vi har klart å dyrke noe mat urenfor huset. Det må holde frem til våren. Og hvordan han klarer å gi oss det hjerteligste smilet – ja det forundrer oss fortsatt.