38391909_1892988774090870_8957957188404379648_n.

Krisesenter og allbrukshus i Agas åpnet

Krisesenteret og flerbrukshuset i Agas ble offesielt innviet i september. Etter mange måneder med prosjektering og bygging var ventetiden over og det nye senteret ferdigstilt. Det betyr at Agas og kommunene rundt har fått sitt krisesenter, aktivitetshus, verksteder og grendehus.

- Dette er en stor dag, og vi er evig takknemlige. Varaordføreren i Agas Florinel Rata og den lokale «allemannspresten» Gheorghita Pascu er full av lovord for det nye senteret. Ideen til et slikt senter kom fra presten og kommunen. De så behovet, men der stoppet det. Man hadde verken penger eller gjennomføringskraft til å bygge det.
- Vi har hatt et meget stort behov for et slikt senter, men når ideen kom, så stoppet det der. Da kom Grenlandsaksjonen på banen, og se på hvilket senter vi kan åpne her i dag, sier de Rata og Pascu.
- Grenlandsaksjonen har vært "pågående" konsulenter og på mange måter en byggeledelse. . -Vi er stolte, og har grunn til å være stolte. Et slikt samarbeide har få sett maken til. Grenlandsaksjonen har investert en halv million kroner i dette prosjektet, og det er verd hver krone. sier Grenlandsaksjonens representant i Romania, Mariana Iftime.
Nå skal vi få lov til å vise omsorg, aktiviteter, læring og ha et fellesskap. Bygget ligger på kirketomta, men det er til bruk for alle. Og alle bruker det allerede. I kjellerseksjonen har det allerede blitt en stor aktivitet blant ungdommen. - Her må også aktivitetene utvikle seg mens tiden nå går, sier Pascu, som er stol over at man kan tilby landsbyen stor variasjon i tilbudet på senteret!
Det drives skikkelig smie-arbeide!
 Hestesko eller dørbeslag - det blir like fint!
På en enkel dreiebenk får ungdom anledning til å drive med sitt.
Og flotte produkter ender det opp med.
Et så enkelt sveiseapparat er det få som har brukt.