Dagens topper

200.000 kroner fra Statoil

Styret i Statoils jubileumslegat har tildelt Grenlandsaksjonen 200.000 kroner til to av aksjonens prosjekter i Romania, barneavdelingen ved sykehuset i Onesti, og barnehjemmet i Tg. Ocna. -Helt fantastisk, jubler styret i Grenlandsaksjonen, som har satt i gang med å prosjektere oppussingen. Forholdene ved kjøkkenet i Tg. Ocna er nå uutholdelige. To små gassbluss er det eneste som virker. Å lagte mat til 300 unger er en daglig prøvelse for de ansatte. Det er også total mangel på annet kjøkkenutstyr, så det hele dreier seg om knallhardt arbeide bare for å holde unna. Nå skal vi inn med ny storhusholdnings gasskomfyr, kjølerom, ventilasjon og annet vanlig kjøkkenutstyr. Til barneavdelingen i Onesti har vi allerede sendt en storhusholdnings vaskemaskin, slik at de nå lettere kan holde rene klær på barna. Hittil har man manglet både klær og muligheter for vasking. Vi skal også tilføre avdelingen nødutstyr og kuvøse. Vi vil komme tilbake med mer info.

Pakke til pappa, pakke til mamma og pakke til Catrine

En familie har sendt oss penger på tre bankgiroblanketter. På den ene sto det ”julepresang til pappa.” På den andre ”julepresang til mamma.” På den tredje ”julepresang til Catrine.” Og en lite påskrift: I år har noe av julefeiringen gått til Romania! Og da kan vi glede oss godt selv. Vi sier tusen takk til den gavmilde familien, og pengene går til gatabarnprosjektet i Romania.

12.350 kroner til gatebarna fra Centrum Rock og Cafe

i Porsgrunn har i høst arrangert to konserter til inntekt for Grenlandsaksjonen. På den siste konserten sto den meget kjente Stephen Ackles på scenen. Les mer hva Telemarksavisa skrev!

8.000 kroner fra Trekløveren barnehage i Skien

Trekløveren barnehage i Skien har på sin årlige basar til hjelp for barn i Romania fått inn 8.000 kroner! Nok et fantastisk flott resultat fra denne barnehagen, som arbeider med Romania året gjennom, og hvor alt som lages og stelles til ender opp med en dags basar! Foreldre, besteforeldre, ansatte ved TSS - og alle som vil er hvert år invitert til å komme på basaren. Barnehagen gjennomfører også hver år en "omvendt" adventskalender. I stedet for at barna får ting fra kalenderen som henger på veggen i barnehagen, kommer hvert barn med en pakke i løpet av desember måned og legger inn i kalenderen. Kalenderen åpnes av lykkelige barn i Romania!

"Vi reiser i Europa" ga 1.293 kroner til barnearbeid i Romania

Klasse 6 a på Svendstuen skole i Oslo laget til reiselivsmesse, "Vi reiser i Europa". Foreldre og lærere som stilte opp på skolen denne kvelden fikk oppleve europeiske matretter som elevene solgte, i tillegg til at elevene dramatiserte, arrangerte tombola og Jeopardy. Franskmennene solgte baguetter, italienerne Pizza, tyskerne pølser, grekerne kaker og gresk salat, engelskmennene scones, marmelade og Jelly. Og sist , men ikke minst var det saft og kjeks fra danskene som også fristet med ekte Legoland! Noe for enhver smak, samtidig som familieferien ble bestemt?? Reiselivsmessen innbragte 1.293,50 til Romania, noe klassestyrer Tone Meyer Anthonsen er meget godt fornøyd med! Alt kan selges for en god sak!!

Gutt ga pose full av mynter

En dag delte læreren i klasse 4A ved Svendstuen Skole i Oslo ut brosjyrer om "Sunt Kosthold" til elevene sine. Da skoledagen var slutt, kom en av elevene frem og spurte om han kunne få resten av brosjyrene. Joda, det kunne han. De skulle bare hives. Neste dag kom eleven med en plastpose full av mynter. "Frøken, kan du sende dette til barna i Romania?" "Javisst, men hvor har du fått pengene fra?" spurte frøken. "Jeg solgte brosjyrene for 5 kroner stykk!" svarte han stolt!

Grenlandsaksjonen
Mælagata 58, 3716 Skien
Tlf: 35531100, Fax: 35531102, post@grenlandsaksjonen.no