10636258_742073509182408_1736805355968857991_n

- Jeg trodde ikke slike mennesker fantes!

Jeg er 61 år, har kjørt trailer i 30. Over det meste av Europa. Men det jeg har opplevd det siste døgnet har jeg aldri opplevd tidligere.

- Jeg trodde ikke slike mennesker fantes! Jeg er 61 år, har kjørt trailer i 30. Over det meste av Europa. Men det jeg har opplevd det siste døgnet har jeg aldri opplevd tidligere.
 
Det er den rumenske sjåføren på påsketraileren som kommer med denne beskrivelsen.

Og det han beskriver er de ansatte ved barnehjemmet i Pascani. Han kom til Pascani dagen før utdelingen. Da ble han møtte av de ansatte på barnehjemmet. Gitt plass i en gjesteseng – og muligheter til både dusj og varme.

- Jeg ble vist rundt på barnehjemmet deres. Det var en ubeskrivelig opplevelse. Hvordan de ansatte behandler barna – som de først har reddet fra «evig fortapelse». Den rollen de tar som oppdragere og samtidig så vennlige og omsorgsfulle – ja jeg har ikke ord, sier han. Jeg trodde ikke slike mennesker fantes. I alle fall er det svært få av dem!, sier han.

Han har kjørt trailer i 30 år over det aller meste av Europa. Tidligere mest i Øst-Europa og Iran/Irak.  Han ønsker ikke å bli tatt bilde av. 

– At jeg fikk en slik tur fra Norge til mitt hjemland Romania, og samtidig oppleve både barnehjem og utdeling av varer til de som trenger det mest, ja det var en opplevelse og erfaring jeg tar med meg.

Lykke til videre i arbeidet deres, sier han til Grenlandsaksjonen.

BLI FADDER DU OGSÅ!