her-heises-den-1,5-tonn-tunge-aggregatet-ned-fra-taket-pa-skagerak-arena-(2)

Aggregat skal hjelpe 87 foreldreløse barn

– Det er helt fantastisk å høre at aggregatet kommer fort frem og blir brukt til å hjelpe barn som trenger det, forteller Morten Valle Pettersen i Advania.

Varden: Tekst/foto: Fredrik Pedersen

Da IT-firmaet Advania flyttet datasenteret sitt fra Skagerak arena til Stavanger satt de igjen med et 50kw nødaggregat de ikke trengte.

her-heises-den-1,5-tonn-tunge-aggregatet-ned-fra-taket-pa-skagerak-arena-(2)

Her heises den 1,5 tonn tunge aggregatet ned fra taket på Skagerak arena. FOTO: FREDRIK PEDERSEN, VARDEN

– Vi visste at dette var noe de sårt trengte i Ukraina og oppdaget at dette var noe Grenlandsaksjonen etterspurte på sine nettsider, forteller Morten Valle Pettersen, kontorleder i Advaniqa Skien.

For å gi bort det digre aggregatet måtte det først løftes ned fra taket på Skagerak arena.

– Alle vi spurte sa ja med en gang, forteller Pettersen. Elektroteam hjalp til med å koble fra og klargjøre aggregatet, mens Kranringen stilte opp for å løfte og kjøre bort aggregatet som veier hele 1,5 tonn.

Thor Søtvedt i Grenlandsaksjonen forteller at aggregatert skal til et senter som ligger i den rumenske byen Sighet, rett ved grensa til Ukraina. Ved dette senteret bor det 87 foreldreløse barn som har flyktet fra krigen i nabolandet.

foto

– Det er helt fantastisk å høre at aggregate kommer fort frem og blir brukt til å hjelpe barn som trenger det, forteller Morten Valle Pettersen i Advania. Thor Søtvedt og Helge Gunnerød takket på vegne av Grenlandsaksjonen.  FOTO. FREDRIK PEDERSEN, VARDEN